Погледите на през последните дни са , където юбилейното 75-то издание

...
Погледите на през последните дни са , където юбилейното 75-то издание
Коментари Харесай

Филм за насилие спечели голямата награда на критиката в Кан

Погледите на през последните дни са, където юбилейното 75-то издание на фестивала е в разгара си. Едно от най-очакваните събития притегля със селекцията от качествени филми, само че и със светската шумотевица. Сега ще се спрем на първото. 

Журито на паралелната секция на кинофестивала в Кан " Седмица на рецензията "  присъди Голямата премия на колумбийския филм " Глутницата " ( на режисьора Андрес Рамирес Пулидо. Продукцията споделя за насилието в южноамериканската страна. 

Филмът демонстрира всекидневието на малолетни нарушители, на които един преподавател, Алваро, се пробва да даде втори късмет посредством групова терапия. Тя се организира в изоставена къща в сърцето на тропическата гора. Във влажната и задушаваща атмосфера на колумбийския лес " превъзпитанието "  на младежите наподобява повече на затвор, в сравнение с излаз към бъдещето.



Два от късометражните филми на режисьора Андрес Рамирес Пулидо (32 г.) са печелили награди на няколко интернационалните фестивала. " Глутницата " е първият му пълнометражен филм.

" Исках… посредством кинематографичен език да покажа насилието ", изясни той пред " Франс прес " в Кан.

Във всичките си филми колумбиецът преглежда личността на бащата в фамилията: неговото неявяване или нездравословното му наличие, което оставя трайни следи върху героите.

Председател на журито на секцията " Седмица на рецензията "  тази година е тунизийската режисьорка Каутер Бен Хания, написа Българска телеграфна агенция. Последният й филм " Човекът, който продаде кожата си ", в който взе участие Моника Белучи, бе номиниран за премия " Оскар "  в категорията за най-хубав интернационален филм през 2021 година  

Паралелната секция на кинофестивала в Кан " Седмица на рецензията ", отдадена на откриването на нови гении, се организира от 1962 година

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР